fbpx

Morva Növénydoki

Morva Tamás vagyok, a Morvanövénydoki Kft. tulajdonosa és alapítója. De ki is vagyok én? A felsőfokú tanulmányaim kezdetén, már a mezőgazdaság felé vettem az irányt. Elsőként a Kecskeméti Főiskolán szeretem Agrármérnöki képsítést. Az első diplomámat kihasználva, az államvizsga után nemsokkal már egy modern kertészetben találtam magam, mint agronómus. A termelésben eltöltött éveim alatt, szembesültem azzal, hogy hiányos a tudásom további képzésekre van szükségem. Két év után érkezett el a pillanat amikor visszavetettem magam a felsőoktatásba. Természetesen munka melett, hogy ne essek ki a gyakorlati szemléletből. 

A Gödőllői Szent István Egyetemen találtam igazán magamra, és egymás után három diplomát is szereztem az intézményben. Elsőként Növényorvosi képzésen vettem részt, majd következett a Talajtani Szakmérnök képzés és végezetül, de nem utolsó sorban a Precíziós Mezőgazdasági Szakmérnök képzés. 

Vállalkozásomat a Növényorvosi diploma megszerzése után indítottam, akkor még egyéni vállalkozóként, teljesen a nulláról. Mára oda jutottunk, hogy egy több mint 100 millió forint bevételű, 100%-osan tiszta és becsületesen működő szolgáltató céggé váltunk. Mindenről számla készül, nincs borítékozás, az alkalmazottaink 100%-ban be vannak jelentve, nincsenek trükközéseink. 

A Morvanövénydoki Kft küldetése

 

A mottónk „Te a termeléssel foglalkozz, mi intézzük a többit!”

 

Szerintem jól tükrözi a mottónk a küldetésünket is. Azért dolgozunk nap mint nap, hogy a gazdálkodóinkról minden terhet le tudjunk venni. Ne kelljen nekik olyan feladatokkal foglalkozniuk, amikkel nem szeretnek időt tölteni, esetleg nehézséget okoz nekik. Hihetetlen motivációt ad nekem/nekünk, hogy látjuk a velünk együtt dolgozó cégek folyamatos fejlődését, ami annak a következménye, hogy a teljes figyelüket gazdaságuk fejlesztésére fordíthatják. Mindig boldogan és fülig érő mosollyal ülök, be a nálunk készített pályázatból vásárolt új traktorba. Megnézve, hogy mikre is képes az új csoda „masína”. Egy szó mint száz, nekem az ad erőt a mindennapokhoz, hogy ügyfeleink folyamatosan elismernek minket, és ezt most nem a kifizetett számlákra értem.

Rólam mondták...

“A feleségem, és én 200 hektáron gazdálkodunk Nógrád megyében.Vállalkozásaink fő tevékenységi köre szántóföldi növénytermesztés, de mellette bérmunkával, input anyag és termény kereskedéssel is foglalkozunk.Munkánk során nagy segítség számunkra Morva Tamás, és kollégái, hiszen mindig gyors,és naprakész információkkal látnak el. Pont azokat a feladatokat, terheket veszik le a vállunkról, amikre a mindennapi munkánk, és a két kisgyermekünk mellett, egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudnánk időt szakítani.”

Tóth-Baráth Brigitta és Tóth Viktor
Őstermelők, Alsótold

“Morva Tamàs növényorvossal szakmai kapcsolatunk màr több éve fennt àll, részemre kb. 75 ha szántóföldi növény szakmai irányítását segíti munkájával! Tamástól az elvárható legnagyobb fokú precizitást kapom mint elméleti és gyakorlati síkon is.Szezonban kéthetente meglátogat körbejárja a területeket és megbeszéljük az aktualitásokat, növényvédelmet.Tamás az évközi és év végi adminisztrációs feladatokat is maradéktalanul elvégzi ezzel nagy terhet levéve a gazdálkodó válláról.Idei évben elnyert Precíziós pályázatomban is szervesen részt vett amiért ezúton is köszönetet nyilvánítok részére!Minden gazda társamnak csak ajánlani tudom!”

Slezák János
Gazdálkodó, Nagybaracska

Morva Növénydoki terepen