fbpx

Gazdaság adminisztráció és szaktanácsadás

Megszabadítjuk a megterhelő papírmunkától, hogy azzal foglalkozzon amit igazán szeret.

Bízd rám a gazdaság adminisztrációdat!

A szolgáltatás díjazása teljesítmény alapú, tehát érdekünk, hogy a lehető legtöbb forrást vehesd fel. Kizárólag a már határozatban megállapított összeg után kell fizetni.

Feltételesség Szaktanácsadás

A korábbi SAPS néven emlegetett területalapú támogatás a 2023. évtől (BISS) nagymértékben átalakul. Több új fogalommal kell megismerkednie a termelőknek, teljesen átalakul a támogatható terület fogalma. Ennek az átállásnak a teljes szakmai irányítását vállaljuk

Agrár-Ökológia Program Szaktanácsadás

Egy “választható” előírás lesz a gazdálkodók számára a zöldítést fogja felváltani.(Ha a gazdálkodók az eddig megszokott mértékű összeget szeretnék igényelni, akkor kötelező előírás). Kötelezővé válik az elektronikus gazdálkodási napló és egyes előírások esetében naprakészen kell jelentéseket tenni az Államkincstárnak.

Web-GN vezetése beadása

Az új Közös Agrárpolitika alapján már nemcsak az egyes Vidékfejlesztési támogatásoknál kell elektronikus adatszolgáltatást tennie a gazdálkodóknak, hanem az Agrár-Ökológiai Programban résztvevőknek január 31-ig be kell nyújtani az Online gazdálkodási naplót.

E-permetezési napló vezetése

2023 januárjától újabb újítás következik. Az árutermelésben résztvevő szántóföldi termelőknek a rovarölős kezeléseit 24 órán belül elektronikus permetezési naplóba rögzíteni szükséges. Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarai tagként ezt a problémát is le tudjuk venni ügyfeleink válláról.

Nitrát jelentés elkészítése, beküldése

Minden nitrátérzékeny területen, Agrár Környezetgazdálkodási támogatásban részesülő illetve háztartási mennyiséget meghaladó állattartó telepnek nitrát adatszolgáltatási kötelezettsége van.

Tápanyaggazdálkodási terv készítése

Okleveles Talajtani Szakirányítóként elkészítjük gazdasága teljes területére a tápanyaggazdálkodási tervét. Kinek kötelező? Minden nitrátérzékeny területen, Agrár Környezetgazdálkodási támogatásban részesülő gazdaságnak.

Vidékfejlesztési támogatás projektmenedzsment

Az igényelhető Klímavédelmi és Környezeti Intézkedések (KAP II. pillér) teljes szakmai irányítása/menedzselése. Folyamatos konzultáció az ügyféllel, heti kapcsolattartás az elvégzendő feladatok tekintetében.

Ellenőrzések során felkészítés, szükség esetén képviselet

Különböző mezőgazdasági ellenőrzések során képviseljük ügyfeleink érdekeit, elkészítjük a szükséges dokumentumokat, szükség esetén személyesen részt veszünk az ellenőrzésen.

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Miért fontos a pontos gazdaság adminisztráció és jó szaktanácsadás?

A mai őrült versenyben nem teheti meg egyik szereplő sem, hogy nem igényli meg a lehető legtöbb támogatást. Viszont ezek a támogatások nagyon sok terhet rónak az emberre és egy rosszul meghozott döntés vagy vállalás akár a visszájára is fordíthatja az egészet. Sajnos nem egyszer találkoztam olyan esetekkel amikor egy félrekattintás milliós károkat okozott a gazdálkodóknak.
Véleményem szerint egy pontos és jó Szaktanácsadással a vállalkozások kiléphetnek a szürkeségből és elindulhatnak egy új jövedelmezőbb úton.

Miért érdemes kiszervezned a gazdaság adminisztrációt?

A mottónk, hogy csak termelni kelljen. Az ügyfeleinek a megnövekedett adminisztrációs terhekből szinte semmit sem éreznek. Minden ügyféllel személyre szabottan az év elején átbeszéljük az adott évi vállalásokat és erről heti szinten konzultálunk.

Vedd igénybe a Gazdaság adminisztráció szolgáltatásunkat 3 egyszerű lépésben!

A szolgáltatás igénybevételéhez töltsd ki a lenti űrlapot 3 egyszerű lépésben. Ne izgulj az űrlap kitöltése csak egy előzetes igény a részedről, az űrlap beérkezését követően egyeztetünk az együttműködés részleteiről.

Add meg az adataidat

Kattints a gombra

Egyeztetünk részletekről

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Gyakran ismételt kérdések gazdasági adminisztrációval kapcsolatban

Talán a legegyszerűbb válasz, hogy annak nem kell naplót vezetnie aki csak az alap támogatást igényli meg. Tehát aki 2023-tól “A fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás”-on (BISS) kívül igényelni szeretne támogatást annak kötelező lesz a gazdálkodási napló vezetése.

Eddig az Agrár Környezetgazdálkodási, Ökológiai támogatást, NATURA 2000, Kompenzációs támogatást, Vízvédelmi célú nem termelő beruházások, Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások és a Környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevőknek kellett Online adatszolgáltatást tenniük. 2023-től az Agrár-Ökológiai program résztvevőknek is kötelező lesz az adatszolgáltatás.

Minden nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatónak, valamint az egy háztartás igényét meghaladó mértékben állattartást végzőknek területi érzékenységtől függetlenül. Háztartási igényt meghaladónak számít, ha 5 számosállat/ingatlan, baromfi esetén 3 számosállat/ingatlan mértéknél több állatot tart. Egy számosállat 500 kg élősúlynak megfelelő állatot jelent.

Minden esetben szükséges nitrát jelentést tennünk abban az esetben is, ha a jelentésünk nullás.

Agrár Környezetgazdálkodási és Ökológiai támogatást igénylő gazdálkodóknak minden esetben az adott évet megelőző szeptember 30-ig vagy, ha a területről később kerül le a növénykultúra, akkor a betakarítást követő 30 napon belül el kell készíteni a tápanyaggazálkodási tervet. A nitrát területen gazdálkodók számára a műtrágyázás megkezdése előtt kell rendelkezni tápanyag-gazdálkodási tervvel.

Az agrárgazdasági és agrár-vidékfejlesztési szakterületeken a szakértői tevékenység végzésének feltételeiről 1/2010. (I. 14.) FVM rendelet, valamint a talajvédelmi szakértői tevékenység folytatásának részletes feltételeiről szóló 181/2009. (XII. 30.) FVM rendelet alapján talajvédelmi, illetve tápanyag-gazdálkodási szakértői engedéllyel rendelkező személy, továbbá a külön névjegyzéki szaktanácsadóként tápanyag-gazdálkodás, talajvédelem szakterületen regisztrált névjegyzéki szaktanácsadó (16/2019. (IV. 29.) AM rendelet).