fbpx

Mezőgazdasági vállalkozásfejlesztés, vidékfejlesztési tanácsadás

2023 az új vidékfejlesztési program indulásának éve, és az elmúlt időszak után a fejlesztések kulcsfontosságú szerepet fognak betölteni a mezőgazdasági vállalkozások versenyképességének növelésében, fenntartásában.

Bízd ránk a Pályázatod!

A szolgáltatás díjazása teljesítmény alapú, tehát érdekünk, hogy a lehető legtöbb forrást vehesd fel. Kizárólag a már határozatban megállapított összeg után kell fizetni.

Amennyiben konkrét fejlesztési céljai, tervei vannak, szívesen átbeszéljük Önnel több szempontot is figyelemebe véve.

Naprakészen követjük a meghirdetésre kerülő beruházások támogatását célzó pályázati kiírásokat, és annak érdekében, hogy a lehetőségekről időben értesüljön, érdemes a fejlesztési célokról, már meghirdetett pályázati kiírás nélkül is közösen gondolkodnunk!

A vidékfejlesztési pályázatokban szerzett többoldalú jártasságunknak köszönhetően közreműködünk akár új beruházási pályázat benyújtásában, akár már elnyert projektek elszámolásában.

A közreműködésünket személyre szabjuk. Már elnyert támogatás esetén a támogatás lehívását végigvisszük. Abban az esetben is segítségére lehetünk, ha vannak változások az eredetileg benyújtott pályázathoz képest.

Segítünk, ha baj van: nem valósult meg a projekt? Visszafizetési kötelezettsége keletkezett? Nem ért egyet a pályázati döntéssel? Állunk rendelkezésre a kellemetlenebb ügyintézésben is.

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Miért fontos a pontos gazdasági adminisztráció és jó szaktanácsadás?

A mai őrült versenyben nem teheti meg egyik szereplő sem, hogy nem igényli meg a lehető legtöbb támogatást. Viszont ezek a támogatások nagyon sok terhet rónak az emberre és egy rosszul meghozott döntés vagy vállalás akár a visszájára is fordíthatja az egészet. Sajnos nem egyszer találkoztam olyan esetekkel amikor egy félrekattintás milliós károkat okozott a gazdálkodóknak.
Véleményem szerint egy pontos és jó Szaktanácsadással a vállalkozások kiléphetnek a szürkeségből és elindulhatnak egy új jövedelmezőbb úton.

Miért érdemes kiszervezned ezeket a tevékenységeket?

A mottónk, hogy csak termelni kelljen. Az ügyfeleinek a megnövekedett adminisztrációs terhekből szinte semmit sem éreznek. Minden ügyféllel személyre szabottan az év elején átbeszéljük az adott évi vállalásokat és erről heti szinten konzultálunk.

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Gyakran ismételt kérdések gazdasági adminisztrációval kapcsolatban

Talán a legegyszerűbb válasz, hogy annak nem kell naplót vezetnie aki csak az alap támogatást igényli meg. Tehát aki 2024 től “A fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás”-on (BISS) kívül igényelni szeretne támogatást annak kötelező lesz a gazdálkodási napló vezetése.

Eddig az Agrár Környezetgazdálkodási, Ökológiai támogatást, NATURA 2000, Kompenzációs támogatást, Vízvédelmi célú nem termelő beruházások , Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások és a Környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevőknek kellett Online adatszolgáltatást tenniük. 2024-től az Agrár-Ökológiai program résztvevőknek is kötelező lesz az adatszolgáltatás.

Minden nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatónak, valamint az egy háztartás igényét meghaladó mértékben állattartást végzőknek területi érzékenységtől függetlenül. Háztartási igényt meghaladónak számít, ha 5 számosállat/ingatlan, baromfi esetén 3 számosállat/ingatlan mértéknél több állatot tart. egy számosállat 500 kg élősúlynak megfelelő állatot jelent.

Minden esetben szükséges nitrát jelentést tennünk abban az esetben is ha a jelentésünk nullás.

Agrár Környezetgazdálkodási és Ökológiai támogatást igénylő gazdálkodóknak minden esetben az adott évet megelőző szeptember 30.-ig vagy, ha a területről később kerül le a növénykultúra akkor a betakarítást követő 30 napon belül el kell készíteni a tápanyaggazálkodási tervet. A nitrát területen gazdálkodók számára a műtrágyázás megkezdése előtt kell rendelkezni tápanyaggazdálkodási tervvel.

Az agrárgazdasági és agrár-vidékfejlesztési szakterületeken a szakértői tevékenység végzésének feltételeiről 1/2010. (I. 14.) FVM rendelet, valamint a talajvédelmi szakértői tevékenység folytatásának részletes feltételeiről szóló 181/2009. (XII. 30.) FVM rendelet alapján talajvédelmi, illetve tápanyag-gazdálkodási szakértői engedéllyel rendelkező személy, továbbá a külön névjegyzéki szaktanácsadóként tápanyag-gazdálkodás, talajvédelem szakterületen regisztrált névjegyzéki szaktanácsadó (16/2019. (IV. 29.) AM rendelet).