fbpx

Növényvédelmi szakirányítás

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarai tagként látjuk el gazdáklodóink teljes növényvédelmi szakirányítás-i feladatait. Elsősorban szántóföldi növények teljeskörű növényvédelmi és  termesztéstechnológiai szakirányításával foglalkozunk.

Bízd rám a növényvédelmed!

Több mint 10 év szakmai múlt szántóföldi növényvédelemi szakirányítás területén. 6500+ hektárnyi elégedett ügyfél.

Folyamatos terepi diagnosztika

A szolgáltatás csak Kecskemét 100 km-es körében érhető el, hiszen növényvédelmi szakirányítás felelőségteljesen csak terepről lehet elvégezni. Ügyfeleim tábláit heti rendszerességgel átjárom, hogy a lehető legjobb és legkedvezőbb megoldásokat tudjam biztosítani a gazdálkodóknak.

Folyamatos növényvédelmi és tápanyagutánpótlási program kidolgozása

Növényorvosként és Talajtani Szakirányítóként pontosan tudom, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű termény a tökéletes vitalitású növényekkel érhető csak el. Ügyfeleimnek a pontos műtrágyázási és lombtrágyázási tanácsadással állok szolgálatára.

Növénytermesztési tanácsadás

Agrármérnökként és mert pályám elején Agronómusként tevékenykedtem, ügyfeleimnek teljes növénytermesztési tanácsadással állok szolgálatára. Közösen beszéljük meg az agrotechnikai műveleteket amelyek mindig a szerződő gazdaság infrastruktúrájához igazodik.

Agrárkörnyezet Gazdálkodási kiírások betartása

NAK névjegyzéki szaktanácsadóként tökéletesen tisztában vagyok az AKG adta lehetőségekkel és korlátozásokkal. Ilyen felvásárlási és input árak mellett nem megengedhető, hogy az ember elvesszen a szűkített növényvédőszer palettán. A velem szerződő ügyfeleknek nincs terméskiesése a támogatás miatti korlátozásoktól.

Térinformatikai rendszerek bevezetése

Növényorvosként és Precíziós Mezőgazdasági Szakmérnökként, el tudunk indulni az ügyfelekkel egy új úton, amivel fokozni tudjuk a gazdasága költséghatékonyságát. Agrár Digitalizációs infrastruktúránkkal tudjuk segíteni a gazdálkodókat. Bővebben a cikkben.

E-permetezési napló vezetése

2023 januárjától újabb változás következik. Az árutermelésben résztvevő szántóföldi termelőknek a rovarölős kezeléseit 24 órán belül elektronikus permetezési naplóba rögzíteni szükséges, ezt a problémát is le tudjuk venni ügyfeleink válláról. 

Ellenőrzések során felkészítés, szükség esetén képviselet

Különböző mezőgazdasági ellenőrzések során képviseljük ügyfeleink érdekeit, elkészítjük a szükséges dokumentumokat, szükség esetén személyesen részt veszünk az ellenőrzésen.

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Miért fontos a jó növényvédelemi szakirányítás?

Ilyen időjárási körülmények között és ilyen felvásárlási és input árak mellett, nem megengedhető, hogy egy növény ne a legnagyobb potenciált adja le mint amire képes. Ehhez elengedhetetlen, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk a növényeinknek. Kecskemétiként gyakran hallom gazdálkodóktól, hogy itt nem lehet termelni, minek költsünk profi növényvédelemre. 

Azt vallom, hogy rossz terület nincs csak rosszul megválasztott növény és igen egy megfelelő fajta választással akár a rosszabb minőségű területeken is lehet sikereket elérni, ehhez viszont az kell, hogy ne a konkurenciával és ne a betegségekkel küzdjön a kultúrnövényünk. Egy jó növényorvos abban tud igazán segíteni, hogy feltérképezi a lehetőségeket és a meglévő adottságokból hozza ki a maximumot.

Miért érdemes kiszerveznie a növényvédelmet?

Ha olyan szakirányítóra van szüksége aki ténylegesen a területen van táblaszintű növényvédelmi tanácsadást ad akkor Én vagyok az embere. A mottóm “Terepjáróból nem lehet növényvédeni”. Ügyfeleim nyugodtak lehetnek afelől, hogy amit lehetett növényeinkért megtenni azt meg is tettük. A táblaszintű növényvédelem miatt mindig azon termékek lesznek felhasználva ami a növénynek és a gazdának is a legmegfelelőbb! Ha kíváncsi vagy miért érdemes a növényvédelmi szakirányítást a Morva Növénydokira bíznod olvasd el cikkemet.

Ajánlatért forduljon hozzám bizalommal!

Gyakran ismételt kérdések a növényvédelmi szakirányítással kapcsolatban

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet alapján kötelező a szerződéskötés a szakirányító és a termelő között, amennyiben növényorvosi vény kiállítására kerül sor. Ezen kívül azon termelőknek, akik Agrár Környezetgazdálkodási támogatásban részt vesznek és választották a növényvédelmi szakirányító bevonását a gazdálkodásba.

Nincs szükség növényvédelmi szakirányítóval kötött szerződés megkötésére, ha a növényvédelmi szakirányítási tevékenységet az ügyfél saját maga, közeli hozzátartozója vagy annak őstermelők családi gazdasága részére, személyes munkavégzés keretében végzik.

A szerződések adatait be kell jelenteni a NÉBIH felé. A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 22. § (5) bekezdés alapján a növényvédelmi munkavégzéssel érintett mezőgazdasági területek kapcsán az adatokat az egységes kérelemben lehet megadni. Ha saját jogán végzi valaki a tevékenységet, akkor ezt szükséges megjelölni.

Alapesetben magának a gazdálkodónak, de lehetőség van a NÉBIH rendszerén keresztül meghatalmazást is készíteni, így a Szakirányító is kezelni tudja a naplónkat.